Aktuellt

2019-10-16

ABB och Aros Bygg och Förvaltning fördjupar samarbetet


ABB och Aros Bygg och Förvaltning har idag tecknat ramavtal avseende bygg- och anläggningsarbeten samt installationsarbeten.

Ramavtalet tecknas kort efter ett framgångsrikt uppförande av ABB:s nya högeffektslabb för lågspänningsprodukter i Västerås samt ett nytt 14,000 kvm kontor med ABB som hyresgäst. Ramavtalet mellan ABB och Aros Bygg och Förvaltning avser bygg- och anläggningsarbeten samt installationsarbeten och är en stor framgång för bolaget.

I Aros Byggkoncernen har ABB funnit en kompetent och serviceinriktad partner med stor förståelse för våra specifika behov. Vi kan konstatera att våra senaste projekt har fallit mycket väl ut och väljer nu därför att teckna ramavtal med Aros”, säger Lars Åkerstedt, Real Estate Manager Northern Europe på ABB

Aros Bygg tackar för visat förtroende och gläds för möjligheten att ytterligare fördjupa samarbetet med ABB i Sverige”, säger Mats Engström, vd på Aros Bygg och Förvaltning

2019-10-14

Sveriges snyggaste kontor 2019


Lokalnytt.se – en marknadsplats som bla. förmedlar lediga lokaler arrangerar tävlingen Sveriges snyggaste kontor 2019.

Vi är mycket stolta att vi varit delaktiga i byggnationerna för två av de nominerade kontoren, Aroseken och Haus.

Gå gärna in och rösta! Röstningen pågår fram till den 22 oktober.

http://ssk.lokalnytt.se/rosta

 

2019-09-17

Samtal med Mats Engström, vd på Aros


Mats Engström, vd för Aros Bygg & Förvaltning AB sedan mars 2018, träffar Mats Wahlgren och ger sin syn på bolagets dåläge, nuläge och den spännande framtiden.

Efter ett drygt år vid rodret har perioden av volymtillväxt slutförts och arbetet mot bolagets nya mål drivs nu med full kraft.

Läs hela samtalet med Mats

2019-09-07

Invigning för ABB:s högeffektslabb


Den 7 september deltog vi på invigningen av ABB:s  nya globala labb, ABB Low Voltage Laboratory, en del av ABB Electrification.Det är ett av ABB:s mest omfattande högeffektlabb för lågspänningsprodukter. Det ska användas för att prova och certifiera produkter som kan hjälpa kunderna att förbättra sin effektivitet, säkerhet och lönsamhet

Aros Bygg och Förvaltning tackar för förtroendet och ett gott samarbete med samtliga berörda i projektet att bygga och färdigställa ABB:s nya 1200 kvm stora högeffektslabb för lågspänningsprodukter i Västerås. Läs mer om invigningen i pressmeddelandet https://lnkd.in/ePTYaPN

På bilden ser ni Anders Teljebäck, kommunalråd i Västerås stad, Linda Wennberg, chef för ABB:s affärsenhet Control Products i Sverige och Minoo Akhtarzand, landshövning i Västmanlands län.

 

2019-06-17

Kungsljuset Svanenmärkt


Vi har på uppdrag av Bostjärnan Förvaltnings AB producerat två triangelformade huskroppar om totalt 54 lägenheter.
Kungsljuset har idag, 17/6-19, blivit certifierat enligt Svanen! Ett stort tack till alla som varit inblandade i projektet!

Svanen ställer krav på energianvändning, kemiska produkter, byggprodukter/-varor och en rad innemiljöfaktorer som är relevanta för människors hälsa och för miljön. Dessutom ställer Svanen krav på kvalitetsstyrning i byggprocessen och på överlämnandet av byggnaden till de boende och förvaltning/drift.

Svanenmärkta byggnader är värderade med livscykelperspektiv och

  • har låg energianvändning
  • uppfyller höga miljö- och hälsokrav på byggprodukter, material och kemiska produkter
  • säkrar en god innemiljö och låga emissioner
  • har en kvalitetssäkrad byggprocess

Följande områden är, i ett livscykelperspektiv, de betydande ur miljö- och hälsosynpunkt för en byggnad:

  • energianvändning och klimatpåverkan
  • användning av material och byggprodukter
  • kemiska produkter och farliga ämnen i byggvaror och material
  • innemiljö

Svanenmärkta flerbostadshus innebär i praktiken t.ex. minskad energiförbrukning, miljösäkra materialval såsom FSC-märkt trävirke, blyfria material, extra ljusinsläpp, snålspolande kranar, energieffektiva vitvaror, en god utformad källsortering m.m. I slutändan är målsättningen att bidra till en bättre miljö.

2019-06-13

Bostads AB Mimer / Aros Bygg & Förvaltning


Bostads AB Mimer offentliggör samarbete med Aros Bygg.
Mimer och Aros Bygg renoverar folkkära kvarter Josef i Västerås

”I entreprenaden ingår nyinstallationer av bland annat el, ventilation, VVS, nya badrum, kök och invändiga ytskikt, samt upprustning och renovering av tak, fasader och innergårdar. Arbetet har inletts och beräknas vara slutfört till sommaren 2020. Till detta projekt finns också en option om motsvarande arbete med kvarteren Ivar och Kåre.

Läs hela pressmedelandet här:
Pressmeddelande Mimer

2019-06-12

Di MästarGasell 2019


Vi har av, Dagens Industri, blivit utnämnda till MästarGasell 2019.

Det är vi mycket stolta över!

2019-04-09

Samarbete med VSK Fotboll


Hos oss på Aros månar vi lite extra för idrotten och de lokala idrottsföreningarna/klubbarna.
Det är med glädje som vi, även i år, går in och sponsrar VSK Fotboll.

Vi på Aros Bygg önskar VSK Fotboll stort lycka till!

 

2019-04-05

Stolta Aros


VI ÄR STOLTA PÅ AROS IDAG

Igår, 4 april, var det Yrkesgala som Västerås Stad arrangerar för skolor och företag som har yrkesgymnasieutbildningar och tar emot APL elever. Det delas ut priser i olika kategorier, Årets Yrkeslärare, Årets Handledare och Årets APL Företag.
Från Aros hade vi tre hantverkare som var nominerade till Årets Handledare: Stefan Andersson, Peter Broberg och Thomas Johansson.
Vi var även nominerade som Årets APL Företag. De som lämnar in nomineringarna är eleverna själva som är/har varit hos oss. Vi fick gå hem med två priser, Årets APL Företag 2019 och vår medarbetare Stefan Andersson blev Årets Handledare 2019.
Vi är väldigt stolta och glada över alla involverade medarbetare som bidragit till att våra elever/praktikanter får så fint mottagande hos oss! Stort tack för det!
På bilderna ser ni Stefan Andersson, vår Personalsamordnare Sofia Thelin, Peter Broberg och Thomas Johansson under prisutdelningscermonin.

Invigning av Bellmangården


Tisdagen den 26 mars invigdes Bellmansgårdens förskola. På uppdrag av Aroseken har vi uppförd denna byggnad i två plan.
Talade under cermonin gjorde förskolechef Marie Karlsson, verksamhetschef Anna Olofsson Carstedt, förskolenämndens ordförande Vicki Skure Eriksson samt Arosekens VD Christian Brobeck.

Invigning av Kv Tallen i Frövi


Den 18 januari invigdes Kv Tallen som vi på uppdrag av Riksbyggen uppfört i Frövi, Örebros län.
Invigningstalare var Örebros Landshövding Maria Larsson och Riksbyggens Vd Leif Linde, som ni ser på bild.
Aros Bygg representerades av Johan Westling, Tf Byggchef och Mikael Norgren, Tf Platschef.

Aros Bygg & Sofias Änglar


I programmet Sofia Änglar är Aros Bygg med och gör en insats för Micke, Emma och deras barn.
Micke, som drabbats av en hjärntumör, är mycket ljudkänslig behövde ett ljudisolerat rum för att klara vardagen.
Vi är glada för att ha fått möjligheter att hjälpa till!
Avsnittet sändes i slutet av november men via Dplay kan du titta på det här

2018-11-16

Guldnivån på Brf Sjökortet verifierad


För två år sedan certifierades Brf Sjökortet enligt Miljöbyggnad Guld och nu två år senare verifieras detta vilket vi på Aros är mycket stolta över!

För att läsa Riksbyggens pressmeddelande, klicka här

 

 

2018-07-06

Lådbilscruising


I samband med Summer Meet anordnades en lådbilscruising med start från Fiskartorget. Vi var där och hjälpte kända Västerås profiler att sätta ihop och måla sina egna lådbilar.
De som medverkade från Aros var Mats Engström. Tobias Alsing och Marcus Pettersson.

2018-02-28

Ny Vd och koncernchef på Aros


5 mars 2018 tillträder Mats Engström som Vd och koncernchef op Aros Bygg & Förvaltning AB. Avgående Vd Mikael Pettersson Sjölund och tillika delägare lämnar sin anställning som Vd för bolaget efter 10 år och står till bolagets förfogande under en övergångsfas.
I länken nedan finner ni mer information.

Pressmeddelande Aros Bygg & Förvaltning AB

2017-12-19

God Jul & Gott Nytt År!


Vi på Aros Bygg & Förvaltning AB vill tacka
för det gångna året och passa på att
önska dig en riktigt
God Jul och Ett Gott Nytt År!

Vi har valt att ge våra julklappar till
Barncancerfonden och Västerås Stadsmission

Vi ser fram emot ett gott samarbete under 2018

2017-12-01

Första spadtaget på lågspänningslaboratorium


Den 30 november togs det första spadtaget för det lågspänningslaboratorium som Aros Bygg & Förvaltning AB skall uppföra på uppdrag av ABB:s svenska enhet Control Products inom division Electrification Products .

Det nya labbet är en av de största infrastrukturinvesteringarna för ABB Sverige på senare år och en av de enskilt största infrastrukturinvesteringarna globalt inom affärsområdet.

Vi är huvudentreprenör och ABB levererar all elektrifiering, transformatorer, ställverk och styrsystemet 800xA. Fastigheten kommer även att utrustas med solpaneler.

Labbet kommer att vara 1 200 kvadratmeter stort och beräknas vara färdigt i början av 2019.

På bilden ser ni Mats Persson, ABB, Kim-André Persson, Bodén Mark & Anläggning, Mickael P Sjölund, AB & F, Johan Strömstedt AB & F, Anna-Karin Hedebark, ABB och Tobias Gentzell, ABB
Fotograf: Pia Norlander

2017-09-27

Första spadtaget Kv. Lodjurets Förskola


Igår var det dags att ta första spadtaget på nybyggnationen av Kv. Lodjurets Förskola som vi uppför på uppdrag av Aroseken Bostäder AB och Västerås Stad.

 

På bilden ser vi Arosekens maskot Bobbo, Arosekens VD Christian Brobäck, Amanda Agestav, Ordförande i Förskolenämnden och Aros Bygg & Förvaltnings VD, Mikael P Sjölund!

2017-08-30

Första spadtaget på Kungsljuset 7


I korsningen Gideonsbergsgatan/Smalbäcksgatan på gamla Gideonsbergsskolans område hölls den 28/8 första spadtagen inför vårt nya bostadsprojekt år Bostjärnan Förvaltnings AB. Vi skall låta uppföra två triangelformade huskroppar om totalt 54  lägenheter i storlekarna 1-4 rok samt en miljöbod.

Bilden föreställer en del av kv. Kungsljuset där även HSB ingår. Totalt blir det 14 triangelformade flerbostadshus och 6 triangelformade parhus på området samt att gamla skolan byggs om.

På fotot ser man Björn Gruvsjö, Aros Bygg & Förvaltning, Leif Leandersson Bostjärnan AB, Lars Kallsäby, Ordförande i byggnadsnämnden och Anders Gross, Handelsbanken

2017-08-23

Nytt projekt på Aros


Kv Lodjurets Förskola
I början av augusti påbörjade vi arbetet med att riva befintlig byggnad för att sedan uppföra en förskola om två plan på Skallberget.
Förskolan kommer att heta
Kv. Lodjurets Förskola och beställare är Aroseken Bostäder. Byggtiden är planerad fram till november 2018.

2017-05-15

Första spadtaget på Tallen


Den 10 maj togs det första spadtaget på kooperativa hyresrättsföreningen Tallen i Frövi, Lindesbergs kommun.

Aros Bygg & Förvaltning bygger två fastigheter på uppdrag av Riksbyggen.
Tallen är ett trygghetsboende avsedda för personer över 65 år och består av 39 lägenheter.

Vid ceremonin närvarade, förutom representanter från oss på Aros Bygg, bland annat Örebros landshövding Maria Larsson, Riksbyggens Göran Blomkvist och Karl-Arne Löthgren, ordförande i Tallen.

Projektet beräknas vara färdigställt under hösten 2018.

 

2017-02-13

Brf Sjökortet på en 6:e placering på nöjd kundindex, NKI, för bostadsrätter i nyproduktion


2014-2015 uppförde vi Brf Sjökortet med 28 lägenheter på uppdrag av Riksbyggen.

Brf Sjökortet har fått Guld i Miljöbyggnad och nu har fastigheten även fått en 6:e placering i Prognoscenters mätning av NKI för bostadsrätter i nyproduktion. Brf Sjökortet uppnådde 85 procents NKI, vilket vi är mycket stolta över. NKI är bostadsutvecklarnas gemensamma mätinstrument för att ta reda på och följa kunders inställning till företaget, dess produkter och tjänster.

Placeringen är ett resultat av ett nära samarbete mellan platschef Johan Backman, projektledare Arne Nilsson och arbetsledare Mikael Norgren, Aros Bygg & Förvaltning samt Riksbyggens projektledare Henrik Sjölund.

2017-01-26

Första spadtaget på Nordporten


Den 26 januari togs det första spadtaget på fastigheten Nordporten på Nordanby Äng som vi bygger till Bostads AB Mimer. Det är en nyproduktion av ett lamellhus innehållande 44 hyreslägenheter fördelat på fyra våningar på Nordanby Äng i Västerås. I fastigheten kommer det att var tvåor och treor där lägenheterna i markplan får egen uteplats. Området kommer att präglas av ängs- och parkmiljö och möjlighet till att ha egna odlingar kommer att finnas.