Aktuellt

Invigning av Kv Tallen i Frövi


Den 18 januari invigdes Kv Tallen som vi på uppdrag av Riksbyggen uppfört i Frövi, Örebros län.
Invigningstalare var Örebros Landshövding Maria Larsson och Riksbyggens Vd Leif Linde, som ni ser på bild.
Aros Bygg representerades av Johan Westling, Tf Byggchef och Mikael Norgren, Tf Platschef.

Aros Bygg & Sofias Änglar


I programmet Sofia Änglar är Aros Bygg med och gör en insats för Micke, Emma och deras barn.
Micke, som drabbats av en hjärntumör, är mycket ljudkänslig behövde ett ljudisolerat rum för att klara vardagen.
Vi är glada för att ha fått möjligheter att hjälpa till!
Avsnittet sändes i slutet av november men via Dplay kan du titta på det här

2018-11-16

Guldnivån på Brf Sjökortet verifierad


För två år sedan certifierades Brf Sjökortet enligt Miljöbyggnad Guld och nu två år senare verifieras detta vilket vi på Aros är mycket stolta över!

För att läsa Riksbyggens pressmeddelande, klicka här

 

 

2018-07-06

Lådbilscruising


I samband med Summer Meet anordnades en lådbilscruising med start från Fiskartorget. Vi var där och hjälpte kända Västerås profiler att sätta ihop och måla sina egna lådbilar.
De som medverkade från Aros var Mats Engström. Tobias Alsing och Marcus Pettersson.

2018-05-03

5 minuter med Mats Engström, vd


Vad kommer en ny vd innebära för bolagets erbjudande, kunder, medarbetare och samarbetspartners och hur ser den framtida resan ut?

Mats Engström, 47 år och bosatt i Västerås, är sedan inledningen av mars månad ny vd för Aros Bygg & Förvaltning AB. Mats kommer närmast från posten som vd i den börsnoterade säkerhetskoncernen Confidence International AB. Nu har arbetet börjat för att ta Aros vidare mot nya mål efter en tid av volymtillväxt.

Läs Mats vision om framtiden

2018-02-28

Ny Vd och koncernchef på Aros


5 mars 2018 tillträder Mats Engström som Vd och koncernchef op Aros Bygg & Förvaltning AB. Avgående Vd Mikael Pettersson Sjölund och tillika delägare lämnar sin anställning som Vd för bolaget efter 10 år och står till bolagets förfogande under en övergångsfas.
I länken nedan finner ni mer information.

Pressmeddelande Aros Bygg & Förvaltning AB

2017-12-19

God Jul & Gott Nytt År!


Vi på Aros Bygg & Förvaltning AB vill tacka
för det gångna året och passa på att
önska dig en riktigt
God Jul och Ett Gott Nytt År!

Vi har valt att ge våra julklappar till
Barncancerfonden och Västerås Stadsmission

Vi ser fram emot ett gott samarbete under 2018

2017-12-01

Första spadtaget på lågspänningslaboratorium


Den 30 november togs det första spadtaget för det lågspänningslaboratorium som Aros Bygg & Förvaltning AB skall uppföra på uppdrag av ABB:s svenska enhet Control Products inom division Electrification Products .

Det nya labbet är en av de största infrastrukturinvesteringarna för ABB Sverige på senare år och en av de enskilt största infrastrukturinvesteringarna globalt inom affärsområdet.

Vi är huvudentreprenör och ABB levererar all elektrifiering, transformatorer, ställverk och styrsystemet 800xA. Fastigheten kommer även att utrustas med solpaneler.

Labbet kommer att vara 1 200 kvadratmeter stort och beräknas vara färdigt i början av 2019.

På bilden ser ni Mats Persson, ABB, Kim-André Persson, Bodén Mark & Anläggning, Mickael P Sjölund, AB & F, Johan Strömstedt AB & F, Anna-Karin Hedebark, ABB och Tobias Gentzell, ABB
Fotograf: Pia Norlander

2017-09-27

Första spadtaget Kv. Lodjurets Förskola


Igår var det dags att ta första spadtaget på nybyggnationen av Kv. Lodjurets Förskola som vi uppför på uppdrag av Aroseken Bostäder AB och Västerås Stad.

 

På bilden ser vi Arosekens maskot Bobbo, Arosekens VD Christian Brobäck, Amanda Agestav, Ordförande i Förskolenämnden och Aros Bygg & Förvaltnings VD, Mikael P Sjölund!

2017-08-30

Första spadtaget på Kungsljuset 7


I korsningen Gideonsbergsgatan/Smalbäcksgatan på gamla Gideonsbergsskolans område hölls den 28/8 första spadtagen inför vårt nya bostadsprojekt år Bostjärnan Förvaltnings AB. Vi skall låta uppföra två triangelformade huskroppar om totalt 54  lägenheter i storlekarna 1-4 rok samt en miljöbod.

Bilden föreställer en del av kv. Kungsljuset där även HSB ingår. Totalt blir det 14 triangelformade flerbostadshus och 6 triangelformade parhus på området samt att gamla skolan byggs om.

På fotot ser man Björn Gruvsjö, Aros Bygg & Förvaltning, Leif Leandersson Bostjärnan AB, Lars Kallsäby, Ordförande i byggnadsnämnden och Anders Gross, Handelsbanken

2017-08-23

Nytt projekt på Aros


Kv Lodjurets Förskola
I början av augusti påbörjade vi arbetet med att riva befintlig byggnad för att sedan uppföra en förskola om två plan på Skallberget.
Förskolan kommer att heta
Kv. Lodjurets Förskola och beställare är Aroseken Bostäder. Byggtiden är planerad fram till november 2018.

2017-05-15

Första spadtaget på Tallen


Den 10 maj togs det första spadtaget på kooperativa hyresrättsföreningen Tallen i Frövi, Lindesbergs kommun.

Aros Bygg & Förvaltning bygger två fastigheter på uppdrag av Riksbyggen.
Tallen är ett trygghetsboende avsedda för personer över 65 år och består av 39 lägenheter.

Vid ceremonin närvarade, förutom representanter från oss på Aros Bygg, bland annat Örebros landshövding Maria Larsson, Riksbyggens Göran Blomkvist och Karl-Arne Löthgren, ordförande i Tallen.

Projektet beräknas vara färdigställt under hösten 2018.

 

2017-04-28

Vi söker Platschefer


Vi söker engagerade och erfarena platschefer till vår entreprenadavdelning.

Till tjänsten som platschef söker vi dig med erfarenhet från små- och mellanstora projekt inom byggbranschen. Som platschef kommer du att ha totalansvar för projekten och din huvuduppgift består i att planera och leda produktionen från start till mål. Det innefattar ansvar för ekonomi, planering, personal i projekten samt överlämnande av avtalad slutprodukt.

I rollen som platschef bör du ha gott tekniskt yrkeskunnande, vara affärsmässig och se möjligheter i arbetet. Det är viktigt att du har egenskaper att skapa gott arbetsklimat, ha god kommunikationsförmåga och vara en god ledare.

Du som söker har erfarenhet av produktionsledning inom byggbranschen. Du har goda kunskaper i svenska, muntligt och skriftligt, har god datavana och innehar B-körkort.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:
Björn Gruvsjö   070-375 05 58  bjorn.gruvsjo@arosbygg.se
Johan Strömstedt   070-416 72 35   johan.stromstedt@arosbygg.se

Sista ansökningsdag: 2017-05-26

2017-04-28

Vi söker Projektledare


Vi söker engagerade och erfarena projektledare till vår entreprenadavdelning.

Till tjänsten som projektledare söker vi dig med erfarenhet från projekt inom byggbranschen. Som projektledare hos Aros Bygg & Förvaltning har du en bred funktion. Du kommer att arbeta i nära samarbete med arbetschef och platschef i olika projekt. Din roll är varierande och innefattar arbetsuppgifter med tidiga skeden, kalkylering, inköp och projektering, tisplanering, avstämningar, prognosarbete mm

I rollen som projektledare bör du ha god teknisk utbildning samt att du har erfarentet av liknande roll alternativt varit inköpare, arbetsledare eller platschef. Du är affärsmässig och noggrann samtidigt som du kan vara innovativ och hitta nya lösningar.

Du som söker har vana av olika byggrelaterade IT-system och är bekväm med administrativa uppgifter. Du har goda kunskaper i svenska, muntligt och skriftligt, har god datavana och innehar B-körkort. Goda kunskaper i engelska är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner:
Björn Gruvsjö   070-375 05 58   bjorn.gruvsjo@arosbygg.se
Johan Strömstedt   070-416 72 35   johan.stromstedt@arosbygg.se

Sista ansökningsdag: 2017-05-26

 

 

2017-02-13

Brf Sjökortet på en 6:e placering på nöjd kundindex, NKI, för bostadsrätter i nyproduktion


2014-2015 uppförde vi Brf Sjökortet med 28 lägenheter på uppdrag av Riksbyggen.

Brf Sjökortet har fått Guld i Miljöbyggnad och nu har fastigheten även fått en 6:e placering i Prognoscenters mätning av NKI för bostadsrätter i nyproduktion. Brf Sjökortet uppnådde 85 procents NKI, vilket vi är mycket stolta över. NKI är bostadsutvecklarnas gemensamma mätinstrument för att ta reda på och följa kunders inställning till företaget, dess produkter och tjänster.

Placeringen är ett resultat av ett nära samarbete mellan platschef Johan Backman, projektledare Arne Nilsson och arbetsledare Mikael Norgren, Aros Bygg & Förvaltning samt Riksbyggens projektledare Henrik Sjölund.

2017-01-26

Första spadtaget på Nordporten


Den 26 januari togs det första spadtaget på fastigheten Nordporten på Nordanby Äng som vi bygger till Bostads AB Mimer. Det är en nyproduktion av ett lamellhus innehållande 44 hyreslägenheter fördelat på fyra våningar på Nordanby Äng i Västerås. I fastigheten kommer det att var tvåor och treor där lägenheterna i markplan får egen uteplats. Området kommer att präglas av ängs- och parkmiljö och möjlighet till att ha egna odlingar kommer att finnas.